Hoe onderhoud je een infraroodpaneel?

Onderhoud een infraroodpaneel

Onze revolutionaire infraroodpanelen besparen u niet alleen een fortuin op uw energierekening, maar zijn ook zeer milieuvriendelijk en vergen veel minder onderhoud dan traditionele verwarmingssystemen. IR-verwarmers gebruiken een fractie van de energie die wordt gebruikt door standaardradiatoren en door ketels aangedreven verwarming, waardoor uw ecologische voetafdruk dramatisch wordt verminderd.

In tegenstelling tot traditionele radiatoren, die op gas en olie werken, worden infraroodpanelen aangedreven door elektriciteit. Dit maakt ze milieuvriendelijker, maar dat is nog niet alles: omdat ze een solid-state systeem zijn, hoeven ze niet jaarlijks onderhouden te worden, zoals hun meer complexe tegenhangers. Dit vermindert de spanning op de lagers van de ventilator en de transportband en vermindert mechanische storingen.

infrarood paneel

De infraroodpanelen die we hier bij Surya Heating verkopen, zijn ontworpen om ongelooflijk eenvoudig te installeren en te onderhouden. U kunt ze aan uw plafond of muur bevestigen met behulp van onze ophangsets, of u kunt ze zelfs vrijstaand monteren met onze speciale paneelstandaards. Er is ook een hele reeks verschillende kleuren en stijlen om uit te kiezen, inclusief gespiegelde en bedrukte panelen. Met al deze opties kunt u het uiterlijk van uw kamer aanpassen, maar ze hebben op geen enkele manier invloed op hoe efficiënt of effectief de IR-panelen zijn.

Hoe onderhoud je een infraroodpaneel?

Infraroodwarmte wordt in golven overgebracht naar objecten en oppervlakken, in plaats van de lucht te verwarmen. Dit maakt een veel gerichtere aanpak mogelijk en zorgt ervoor dat alleen de delen van de kamer die u wilt verwarmen ook daadwerkelijk worden verwarmd. De rest van de ruimte blijft onaangeroerd. Deze verwarmingsmethode is zeer efficiënt en veel comfortabeler dan convectiemethoden, waarbij de lucht eerst wordt verwarmd voordat de voorwerpen in de kamer worden opgewarmd.

Al onze IR-paneelverwarmers worden geleverd met een aansluitdoos, 3 meter kabel en een standaard 3-polige stekker, zodat u binnen een mum van tijd kunt beginnen met het verwarmen van uw huis. Ze zijn ook heel eenvoudig op te zetten: gebruik gewoon het meegeleverde sjabloon om aan te geven waar u in uw muren moet boren, schroef vervolgens de achterste beugels op hun plaats en laat het paneel erop rusten. Al onze panelen zijn bovendien zeer licht en compact, waardoor u ze gemakkelijk kunt verplaatsen als u ze liever niet aan het plafond wilt bevestigen.

U kunt ook een stopcontact gebruiken om uw IR-paneel aan te sluiten, of we kunnen het ook op uw elektrische circuit aansluiten, zodat u ze kunt bedienen met een gewone lichtschakelaar. Dit betekent dat u het beste van twee werelden krijgt: een stijlvol en functioneel interieur en de volledige gemoedsrust dat uw infraroodpaneelverwarming veilig is in gebruik.

Een van de belangrijkste dingen die u moet onthouden bij het onderhoud van uw infraroodpaneel is dat het altijd uitgeschakeld moet zijn als u het niet gebruikt. Anders kunnen de lagers van de transportband en de ventilator beschadigd raken, wat later tot dure mechanische problemen kan leiden. Wij raden u aan de gebruikershandleiding te raadplegen voor meer informatie over hoe u uw infraroodpaneel in topvorm kunt houden.