Medicamente inflamatorii topice

inflamatorii topice

Inflamația poate scăpa de cursul unei zile bune, provocând umflături, dureri și dureri. Schimbările dietetice și exercițiile fizice pot ajuta la reducerea inflamației, dar uneori cel mai bun tratament este să încerci un medicament local. Gelurile, spray-urile și cremele care conțin ingrediente antiinflamatoare pot ameliora durerea, ușura umflarea și ajuta la accelerarea refacerii musculare.

AINS (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) sunt utilizate în mod obișnuit în medicamentele orale pentru a trata durerile musculare și articulare, dar pot fi găsite și în tratamente topice precum gelurile și spray-urile. Sunt aplicate direct pe zona afectată și absorbite prin piele, ceea ce înseamnă că pot avea efecte mai direcționate decât medicamentele orale. Ele pot fi, de asemenea, utile în tratarea inflamației cauzate de entorse, încordări și leziuni de suprasolicitare, precum și pentru a ajuta la durerea artritică.

Mulți oameni sunt deja familiarizați cu AINS, care pot fi găsite în medicamentele OTC, cum ar fi paracetamolul și diclofenacul. Aceste tipuri de AINS sunt ingerate și intră în fluxul sanguin, unde pot avea un efect asupra întregului organism. Gelurile AINS, pe de altă parte, sunt absorbite prin piele și au impact doar asupra țesutului în care sunt aplicate. Aceasta înseamnă că o cantitate mult mai mică de medicament este absorbită, ceea ce poate reduce riscul de efecte secundare, în special în stomac.

geluri antiinflamatoare

Gelurile și spray-urile pot fi utilizate cu ușurință în confortul propriei case și sunt o modalitate rapidă și eficientă de a ajuta la ameliorarea durerilor. Spre deosebire de medicamentele orale pentru ameliorarea durerii, care trebuie să treacă prin sistemul digestiv și pot afecta întregul corp, gelurile sunt aplicate direct pe zona afectată și pot fi masate în piele pentru efecte rapide, direcționate.

Medicamente inflamatorii topice

Un gel antiinflamator popular este gelul Voltaren, care poate fi cumpărat fără ghișeu în Marea Britanie și ajută la reducerea durerii, umflăturilor și rigidității cauzate de entorse, încordări sau leziuni de suprasolicitare. Conține o concentrație mare de ingredient activ, diclofenec, despre care se știe că este un AINS eficient. Voltaren are și un produs numit Rapid Gel Osteo 12 Hourly, care are o concentrație dublă de diclofenec pentru un plus de rezistență și eficacitate.

Alte produse antiinflamatoare topice OTC includ gelurile de capsaicină, care conțin un ingredient din ardei iute care poate fi aplicat pe o zonă dureroasă pentru a calma durerile prin blocarea terminațiilor nervoase responsabile de senzația de durere. Cremele cu capsaicină pot fi folosite pentru a ameliora entorsele, tulpinile și alte leziuni de suprasolicitare, precum și un tratament excelent pentru zona zoster și durerile nervoase legate de diabet.

Un tip mai nou de analgezic OTC este lidocaina, care vine sub forma unui gel sau a unui plasture care se aplică pe piele. Funcționează prin blocarea receptorilor care detectează semnalele durerii și poate fi folosit pentru a ameliora entorsele, abraziunile, arsurile și durerile minore de artrită. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament, deoarece poate interacționa cu alte medicamente pe care le luați. De asemenea, lidocaina nu este potrivită pentru anumite afecțiuni, cum ar fi bolile hepatice sau problemele de ritm cardiac.