Hvad er den forventede fremtidige prisudvikling for solceller?

fremtidige prisudvikling for solceller

Den fremtidige prisudvikling for solceller forventes at være positiv med hurtige tekniske fremskridt. Dette kombineret med voksende bekymringer over stigende kulstoffodaftryk globalt og øgede investeringer i ren energiinfrastruktur forventes at drive efterspørgslen efter solceller. Industrien er også indstillet på at drage fordel af forskellige politikker og incitamenter, der tilbydes af regeringer for at fremme brugen af ​​PV-systemer. Disse omfatter skattelettelser, nettomåling, subsidier, feed-in-takster og finansiel støtte.

Pris solceller

I USA giver den nylige udvidelse af den føderale skattefradrag for solenergiinvesteringer (ITC) stor tillid til både installatører og producenter. Dette vil give dem mulighed for at udvide deres aktiviteter yderligere, hvilket fører til effektivitetsgevinster i installation og fremstilling, der vil hjælpe med at presse omkostningerne ned for forbrugerne. Prisen på solpaneler er allerede faldet halvt så meget som for 10 år siden, og disse nye føderale incitamenter vil sandsynligvis fremskynde denne tendens.

Priserne på solpaneler er faldet til niveauer, der nu er konkurrencedygtige med konventionel elproduktion. Genopretning til et punkt, hvor nyproducerede moduler i Europa kan sælges konkurrencedygtigt, er dog usandsynligt på lang sigt, især da modullagrene stadig er høje på grund af vintervejret, og der er en masse overkapacitet, der er opbygget blandt distributørerne. Derudover er prisen på råvarer blevet presset op af ny produktionskapacitet fra Kina, der har øget konkurrencen om c-Si wafers.

Hvad er den forventede fremtidige prisudvikling for solceller?

Solcellemarkedet gennemgår i øjeblikket en markant transformation, med introduktionen af ​​transparent solcelleglas (PV), som gør det muligt at integrere energiproduktionen i bygningers vinduer og andre æstetiske designs. Dette forventes at få en betydelig indflydelse på branchen i løbet af de næste par år.

Avancerede krystallinske siliciumceller med forbedret effektivitet vinder også popularitet. PERC-teknologien bruger for eksempel et ekstra lag på bagsiden af ​​cellen til at reflektere bølgelængder af lys, der ikke kan absorberes af en enkelt siliciumwafer, og i stedet opvarme bagpladen. Dette muliggør højere solenergikonverteringseffektivitet i et mindre fysisk rum. Andre teknologier såsom tunneloxidpassivering (TOPCon) og heterojunction (HJT) teknologi, der kombinerer monokrystallinske og tynde filmmaterialer i én celle for at fange flere lysbølgelængder, vinder også popularitet.

Andre innovationer er at reducere de samlede omkostninger ved solcellesystemer, såsom tosidede paneler, der producerer mere energi fra den samme mængde plads og udviklingen af ​​cadmium-fri perovskit-solceller, som er billige at fremstille og er yderst effektive til at omdanne sollys til elektricitet .

Udover teknologi er det globale marked for solceller også påvirket af politiske begivenheder og ændringer i grøn politik på lokalt og internationalt niveau. Dette kan have en direkte indvirkning på forsyningskæden og føre til forsinkelser eller stigninger i prisen på materialer og komponenter, der bruges til at fremstille solpaneler. Derudover stiger bløde omkostninger ved at installere et solcelleanlæg såsom tilladelser og overhead-afgifter, så de falder muligvis ikke i samme takt som prisen på selve modulerne.