Un antiinflamator pentru umflare

antiinflamator pentru umflare

Când aveți dureri de cap, dureri de spate sau febră mare, sunt șanse să ajungeți la un antiinflamator. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) ameliorează durerea, reduc umflarea și scad temperatura. Sunt disponibile sub formă de tablete, capsule și gel. De asemenea, vin și în creme topice, care au avantajul de a funcționa numai acolo unde sunt aplicate și de a evita efectele secundare sistemice.

antiinflamatoare pentru umflaturi

Inflamația este un răspuns al sistemului imunitar care vă protejează organismul de infecții și alte pericole, dar poate deveni o problemă atunci când aveți prea mult. Inflamația continuă poate duce la boli de inimă, diabet și alte probleme grave de sănătate. Vestea bună este că poți controla cantitatea de inflamație din corpul tău mâncând o dietă bine echilibrată și folosind medicamentele potrivite.

Medicamentele care tratează durerea și inflamația se numesc analgezice și sunt disponibile sub formă de pastile, sub formă lichidă și chiar în creme care acționează direct pe piele. Multe dintre aceste tratamente sunt nesteroidiene și pot ajuta la controlul durerii, dar toate prezintă riscul de apariție a reacțiilor adverse, așa că ar trebui să le utilizați numai conform instrucțiunilor.

Un antiinflamator pentru umflare

Unul dintre cele mai comune analgezice este acetaminofenul, cunoscut sub numele de marcă Tylenol. O altă opțiune populară este ibuprofenul, care vine în mărcile Advil și Motrin. Ibuprofenul funcționează mai bine pentru dureri de cap, dureri de spate sau febră, dar unii oameni preferă acetaminofenul pentru a ușura un mușchi tras sau întors.

O a treia opțiune este mentolul. Mentolul este un tratament OTC care ameliorează cazurile ușoare de dureri musculare sau articulare prin reducerea inflamației și acționând ca un contra-iritant. Puteți găsi creme cu mentol singure sau în combinație de produse care le combină cu alte medicamente pentru ameliorarea durerii, cum ar fi camfor, salicilat de metil și canabidiol.

Dacă încercați să vă reduceți inflamația, este important să evitați alimentele bogate în grăsimi și zahăr. Aceste tipuri de alimente pot provoca inflamații în organism și pot contribui la obezitate, boli de inimă și alte afecțiuni cronice. În schimb, mâncați mai multe fructe și legume proaspete, cereale integrale, nuci și pește.

De asemenea, puteți reduce inflamația schimbând modul în care faceți exerciții. Încercați să limitați exercițiile intense, cum ar fi alergarea sau baschetul și faceți mai multe activități cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos sau yoga. De asemenea, ar trebui să beți multă apă și să luați vitamina C, care s-a dovedit că ajută la inflamație.

Deși există medicamente care pot ajuta cu inflamația, o dietă sănătoasă este cea mai bună opțiune pentru majoritatea oamenilor. O dietă bogată în antioxidanți, fibre și acizi grași omega-3 poate reduce inflamația care duce la boli de inimă, cancer, diabet, artrită și depresie.